DESTINACIJE

Smještena na jugoistoku Starog kontinenta i sa mnogo prelijepih gradova, otoka i destinacija, Hrvatska već decenijama privlači posjetitelje iz cijeloga svijeta. Turisti Hrvatsku biraju naročito u ljetnom periodu, kada mogu uživati u prirodnim ljepotama i izuzetno čistom moru, ali i plažama. Može se reći da Hrvatska predstavlja jedinstvenu mješavinu srednjoevropske i mediteranske kulture, kao i načina života. Stoga ne čudi podatak da iz godine u godinu Hrvatska postaje raj za turiste u kojem odsjedaju i poznate ličnosti, bilo sa svojim luksuznim jahtama i brodovima, ili pak u nekim od poznatih hrvatskih hotela. Naravno, u novije vrijeme Hrvatska služi i kao odlično mjesto za snimanje filmova i serija, pa će ljubitelji planetarno popularne serije Game of Thrones naročito željeti da posjete ovu Balkansku zemlju, obzirom da su se neke od najupečatljivijih scena iz serije snimale upravo u Hrvatskoj.
Turistički gledano, Hrvatska uistinu ima mnogo toga za ponuditi, počevši od glavnoga grada, Zagreba, preko ostalih jako važnih kulturnih, sportskih i turističkih centara kao što su Split ili Dubrovnik. Neizostavni su i hrvatski otoci Korčula, Krk, Brač ili Hvar koji su pravi dragulji Jadranskog mora.
Zagreb – Upečatljiv i nezaboravan
Ukoliko ste odlučili putovati u Hrvatsku po prvi put, ne propustite posjetiti glavni grad koji će vam ponuditi slikovit prikaz hrvatske kulture, tradicije i historije. Zagreb je sam po sebi vrijedan istraživanja, naročito ako se uzme u obzir noćni život te različite aktivnosti na jezeru Jarun. Historijski dio grada je malo drugačiji od impresivne ali pomalo sive socijalističke arhitekture. A ako je vaša posjeta ipak planirana zimi, onda svakako ne propustite priliku da posjetite poznato odmaralište Sljeme, koje se nalazi na periferiji grada.
Dubrovnik – Fascinantan grad koji priča nevjerovatne priče
Dubrovnik je dragulj Hrvatske ali i cijelog Balkana, bogat historijskim i kulturnim naslijeđem, zidinama i tvrđavom, koji privlači turiste da ostanu što je duže moguće. Netaknuta priroda, plavo more i nevjerovatne plaže, zajedno sa ljepotom grada Dubrovnika učinit će vaše putovanje potpunim i nezaboravnim.
Split – Odličan za kupovinu ili pak ugodne šetnje
Još jedan zanimljiv grad za posjetiti je prelijepi grad Split. Izgradio ga je rimski vladar Dioklecijan, a danas je izrastao neizostavnu turističku destinaciju u Hrvatskoj, vrijednu pomena ali i posjete. Split je drugi po veličini grad u državi i turisti ga vole naročito jer nudi sve ono što biste mogli da poželite – od urbanog dijela grada sa trgovačkim centrima, restoranima i kafeima, do starog i mirnog dijela grada, gdje se može uživati u jednostavnoj predvečernjoj šetnji dok ste okruženi ljepotama koje će vam se zauvijek urezati u pamćenje.
Hrvatski otoci – destinacije vrijedne pažnje
S druge strane, otoci u Hrvatskoj su zaista posebna priča. Sjajna Dalmatinska obala krije mnoštvo destinacija koje su toliko privlačne da jako često ‘natjeraju’ turiste da promjene svoje planove i ostalo barem malo duže nego što su planirali. Korčula je popularan otok među poznatima, pa tako nije rijedak slučaj da tokom svoje posjete ovom divnom otoku vidite i neke od svjetski poznatih glumaca ili pjevača. Korčula svakako nudi avanturu, prirodne i skrivene plaže, te jako mnogo aktivnosti, a ukoliko se odlučite da je posjetite dok ste u Hrvatskoj, možete odsjesti u nekom od luksuznih hotela ili čak birati privatni smještaj, koji je također na jako zavidnom nivou.
Vaše putovanje zasigurno neće biti potpuno ako ne posjetite i otok Krk. Čak i najiskusniji turisti, koji su obišli pola svijeta kao i svaki ćošak Jadranskog mora, kažu da je otok Krk jedno od najljepših mjesta na svijetu. Mnogi ga smatraju draguljem Jadrana, a razlozi za takva mišljenja su mnogi. Krk je zapravo jedan od najvećih otoka Jadranskog mora, smješten na samom sjeveru, a lokacija otoka je odlična obzirom da ga sa jedne strane okružuje Dalmatinsko kopno, a sa druge strane otoci Cres i Rab. Šta više, postoje i desetine otočića, grebena i stijena koji zajedno čine izuzetne pejzaže, pa je time i otok Krk pravi mali raj na zemlji.
Hrvatska je ima čime pohvaliti i turisti koji je posjećuju imaju razloga za sreću, jer će ova Balkanska zemlja učiniti vaše putovanje zanimljivim, nezaboravnim i nadasve sjajnim. Stoga ako planirate da je posjetite, ne propustite priliku rezervisati jeftine povratne karte preko http://www.travelbih.com/, obzirom da je Hrvatska saobraćajno jako dobro povezana s ostatkom svijeta. Posjetite Hrvatsku i ne propustite zagarantovan užitak.

Call Now ButtonPozovite NAS

BosnianCroatianEnglishFrenchGermanPortugueseRussianSerbianSlovenianSpanishTurkish